Alexandru Rada

televizunea pe mobil sau Mobile TV

Posted in Diverse by Alexandru Rada on 28 ianuarie 2009

Cum văd eu lucrurile.

Mă uitam pe net că tot apar telefoane capabile să funcţioneze pe post de televizor. (nu mă pricep foarte bine dpdv tehnic) dar vreau să prezint câteva argumente prin care să susţin că nu va avea nici un viitor.

  • televizorul este făcut să te uiţi acasă, pe un ecran MARE, de asta şi apar plasme din ce în ce mai mari. De cele mai multe ori nu te uiţi singur, ci cu familia, prietenii etc. Mulţi mănâncă în faţa televizorului, unii prea mult.
  • telefonul are, în mod normal, un ecran de câţiva inch pe care abia vezi unele poze.
  • În al doilea rând, dacă să zicem, accepţi aceste dimensiuni… cât timp o să stai cu ochii beliţi în ecran? Cât durează drumul cu metroul sau cu RATB-ul până la serviciu? Şi apoi o să te mai miri că te dor ochii după ce te-ai chinuit să citeşti banda de jos de pe Realitatea.

Lucrurile de genul acesta se schimbă greu în mintea consumatorului. Nimeni nu o să îşi cumpere telefon mobil pentru a se uita la televizor.

Apoi, potrivit statisticilor, un instrument (de comunicare şi nu numai) este înlocuit de un altul care îndeplineşte (mai bine, mai eficient, mai ieftin) aceleaşi funcţii. De exemplu: telegraful a fost înlocuit de telefon; cd-ul a înlocuit discheta, DVD-ul a înlocuit CD-ul şi caseta video; maşina a înlocuit trăsura sau şareta; becurile cu filament vor fi înlocuite cu cele economice. Şi mai există şi alte exemple.

Nu cred că vor avea un viitor strălucit cei care investesc în această industrie. Pentru că la un moment dat îşi vor da seama că nu merge. Dar măcar au încercat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: