Alexandru Rada

CNA al campaniilor mincinoase

Posted in Diverse by Alexandru Rada on 26 Ianuarie 2009

Toţi am fost martori la ultimele campanii pentru parlamentul României. Cu toţii a auzit promisiuni de măriri ale salariilor profesorilor cu 50%, de scutirea de impozit a profitului reinvestit,creşterea punctului de pensie, pensia minimă de câteva sute de lei şi câte altele or mai fi fost.

Acum se spune că nu se mai pot realiza toate că „nu sunt bani”. Pentru profesori nu sunt bani (într-adevăr au vândut la nesimţire voturi pentru acei 50%, lumea a crezut), pentru pensii nu sunt bani, impozitul mai bine rămâne aşa cum este.

Atunci de ce au mai promis? Poziţia în care erau înainte de campanie le dă posibilitatea să ştie cât poate duce bugetului României, şi greşelile la calcule au trecut de mult de clasele primare. Pur şi simplu promit multe ca să fie votaţi. „Vă mărim salariile, vă dăm pensii mari, facem autostrăzi, îmbunătăţim educaţia” parcă răsuna din fiecare afiş de pe stradă sau din fiecare interviu la televizor.

În urma alegerilor, indiferent de care partid câştigă, nu se mai poate face nimic „că nu sunt bani”. Asta mă enervează cel mai tare, mereu se întâmplă la fel, la fiecare 4 ani: promit şi apoi nu mai fac nimic.

Dacă o companie, să zicem ZZZ, îşi facă reclamă la un produs şi îl laudă, spune că poate face nu ştiu ce, e atât de bun încât te dă pe spate, intervine CNA-ul şi reclama e imediat eliminată. Cum ar fi să existe o organizaţie/instituţie sau mai ştiu eu ce care în timpul campaniilor să nu permită astfel de promisiuni deşarte, sau timp de patru ani să monitorizeze situaţia şi să îi pedepsească cumva!

Dar cu siguranţa nu va fi niciodată…. pentru că sunt toţi împreună, doar îmbrăcaţi în culori de carnaval.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: