Alexandru Rada

vrei să te angajezi? sau să munceşti mai mult?

Posted in Diverse by Alexandru Rada on 25 ianuarie 2009

Iau în considerare pentru acest articol doar persoanele nevoite să îşi câştige singuri banii, care nu au moştenit nu ştiu ce avere şi toată viaţa au posibilitatea să stea degeaba şi să o cheltuiască (probabil puţin peste 99,9%).

Deci, pentru noi ceilalţi, mai puţin norocoşi, în perioada facultăţii sau imediat după se pune problema să facem bani că să ne putem întreţine pe noi, iar ulterior să întemeiem o familie etc.

  • Mulţi vor să aibă propria firmă, să câştige bani muuuuulţi (pe care să nu-i poată număra), să muncească alţii pentru ei (aici intră cei care încearcă pentru că de visat visăm toţi!).
  • Alţii, mai comozi, şi care preferă siguranţa zilei de mâine optează pentru o slujbă, bine sau chiar foarte bine plătită.

Te angajezi, cu puţin noroc ajungi la câteva mii pe lună. DAR, banii ăştia chiar sunt munciţi, de multe ori peste programul de la 9 la 18 şi ajungi să nu mai ai timp. Ai bani, dar dacă nu ai timp ce faci cu ei? Îi cheltui pe plimbări (doar în concediu, câteodată sâmbăta şi duminica pentru că în rest nu îţi poţi lua liber), maşini, haine, tehnologie etc.

În varianta cealaltă îţi deschizi o firmă (o să revin cu detalii despre începerea unei afaceri), presupunând că nu ai deloc bani sau puţini.  Nu luăm în considerare cazul când îţi dă tata să îţi faci un bloc şi să îl inchiriezi că asta nu mai e afacere ci este cheltuirea banilor lui tati. La început munceşti foarte mult, program nu exista, clienţii nu vin, bani nu mai ai …

Aici renunţă mulţi, şi trec de partea cealaltă, se angajează! Dacă eşti persistent, nu te laşi cu una cu două şi eşti bun în ceea ce faci cu siguranţă vei reuşi! Vei avea firma ta, alţii vor munci pentru tine, vei putea să îţi iei concediu când vrei, vei putea spune oricând: azi nu mă duc la firmă, dorm până la 11! Dincolo dacă spui asta s-ar putea să primeşti cu 5% mai puţin la sfârşitul lunii sau să îţi dea liber de tot!

Deci? Ce e mai bine? Să munceşti o perioadă pe rupte pentru propria afacere sau să munceşti toată viaţa pentru alţii ca ei să poată să îşi ia concediu când vor?

Vă invit să citiţi o carte despre ce înseamnă să întemeiezi o afacere, foarte cunoscută dealtfel: Tată bogat, tată sărac. Şi mult succes, chiar e nevoie de oameni cu idei şi cu iniţiativă pentru că altfel şi ţara rămâne în urmă!

Reclame

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Raluca said, on 25 ianuarie 2009 at 1:53 pm

    Nu e neaparat adevarat…cei care au firma lor sunt expusi cu cel putin 100% mai mult stres decat cei cu o slujba, si muncesc tot cu atata mai mult. Nu e asa usor sa lasi pe mana altora firma ta, in timp ce tu sa stai acasa (acest curaj il capeti extrem de greu, deseori nu il capeti deloc pana nu creste copilul tau sa o preia).
    Iti zic din experienta, ca am parinti care muncesc toata ziua si multi prieteni cu parinti la fel, si concediu il iei foarte greu ca trebuie sa lasi firma cam balta in zilele in care esti plecat

  2. Alexandru Rada said, on 25 ianuarie 2009 at 1:57 pm

    Chiar muncesti mai mult la firma ta (plus stres cum spui si tu), am zis încă din titlu. Cât despre lăsatul pe mâna altora pe scurte perioade de timp, câteva zile în care tu poţi să îţi iei concediu, nu mă refer să stai acasă şi să aştepţi să îţi vină banii.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: