Alexandru Rada

„să trăiţi bine”

Posted in Dezvoltare personala, Mod de viata by Alexandru Rada on 24 ianuarie 2009

Sloganul unei campanii de acum câţiva ani care ne-a adus aminte de ce existăm: ca să trăim. Şi probabil că majoritatea vrem să trăim bine.

Cu siguranţă toţi v-aţi definit un scop în viaţă. Într-o discuţie cu responsabila pe HR de la ESOP am aflat că toţi aplicanţii pe un post marketing i-au spus că vor să devină directori (de marketing) la nu ştiu ce multinaţională. Şi cazuri asemănătoare sunt destule.

99.9 % s-au gândit preponderent la beneficiile aduse de poziţia pe care s-ar situa: cât de bine le-ar fi, cât de mulţi bani ar avea, respect în societate etc… Dar câţi s-au gândit la sacrificii, la timpul liber lipsă? Mult mai puţini, iar aceia care au făcut-o au fost duşi în aceeaşi extremă de euforia primelor avantaje.

Scopul nostru nu este să devenim avocaţi, poliţişti, manageri sau mai ştiu eu ce. Scopul nostru este să trăim bine, toate celelalte fiind de fapt modalităţile prin care abordăm scopul final. Sloganul de mai sus nu numai că a reuşit să trezească în noi sentimente de euforie, de dorinţă de schimbare (a guvernului politic) dar ne-a atins în cel mai vulnerabil loc.

Felicitări companiei (daca exista una) care a creat acest slogan!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: