Alexandru Rada

voluntariat

Posted in Dezvoltare personala, Voluntariat by Alexandru Rada on 22 ianuarie 2009

Ce înseamnă mai exact voluntariat şi de ce sunt atât de puţine persoane interesate să se implice? Din dex aflăm că  „voluntar este o persoană care acţionează de bunăvoie, din proprie iniţiativă, nesilit de nimeni, în mod conştient;”. Mai pe româneşte: faci ceva fără să aştepţi recompense materiale.

Nu zic că nu e bine să fim materialişti. Nu văd nimic rău în asta. Poţi fi materialist cu colegul căruia îi faci o temă, cu prietenul tău (salut fetelor) dar nu în privinţa voluntariatului. Pentru că acesta îţi aduce mai multe foloase decât ai caştiga tu printr-un job la începutul facultăţii, când nu ai deloc experienţă şi când toţi încearcă ei să fie mai materialişti decât tine şi să te muncească.

Toţi vrem să vedem câştigul imediat după ce „ne facem treaba”. Dar nu întotdeauna e cel mai corect aşa. Pentru că, prin voluntariat câştigi mult mai mult pe termen lung, un câştig pe care nu ţi-l poate aduce nici un loc de muncă şi nici statul degeaba acasă. Câştigi experienţă, câştigi prieteni şi poate cel mai important te dezvolţi tu ca om.

Am fost membru ASER din anul I de facultate şi pot să zic că datorită acestei asociaţii de studenţi am ajuns să fiu o persoana mai echilibrată, care ştie mai clar ce vrea de la viaţă. Nu sunt genul să mă dedic total unei activităţi voluntare aşa cum fac unele persoane făţă de care am tot respectul, dar mă bucur că am încercat şi sfătuiesc pe toţi cei care citesc acest post să se înscrie într-o astfel de organizaţie, cel mai bine într-una cu interese comune (ecologie, antreprenoriat, studenţi, mediul social, crucea roşie etc).

Încă o dată îi felicit pe toţi cei care susţin acum ASER, pentru ca ASER o face cel mai bine!

Reclame

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cosmin Buteica said, on 23 ianuarie 2009 at 10:46 am

    Salut Alex! SI bravo pt initiativa de a-ti face blog 🙂 La cat mai multe post-uri interesante! Bafta in stresiune 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: