Alexandru Rada

america dupa bush

Posted in Economie, Pareri personale, Politica by Alexandru Rada on 21 ianuarie 2009

Un prieten scria ieri pe blog despre librăriile care fac reduceri la cărţile lui/despre Bush.  Un câştig pentru cei care voiau să citească despre cel care a fost „înainte”. Înainte de schimbare. Pentru că lumea îşi va mai aduce aminte de Bush jr. doar în postura de iniţiator al războiului din Irak şi de gafele sale. Ca şi în cazul profesorilor care îşi mai aduc aminte doar de elevii din extreme: cei mai deştepţi şi cei care le făceau cele mai mari probleme.

Episodul Bush a trecut, cu părţile lui bune şi părţile rele. Probabil că Obama nu va fi doar un nou episod, va fi începutul unei noi serii.  O serie care a început cu multe „noutăţi” în istoria Americii, cea mai importantă fiind culoarea pielii (mai multe despre Obama). Presa câştigă mai bine de pe urma sa decât din viaţa mondenă a vedetelor. Audienţele TV au bătut record peste record la discursurile sale, peste 2 milioane de persoane au fost prezenţi în Washington la ceremonia de învestire de 170 milioane de dolari. Probabil că în câteva luni va apărea primul film despre cel de-al 44-lea preşedinte al SUA.

Americanii vor schimbare, vor să le meargă mai bine. Barack Obama a promis protecţie socială pentru toţi americanii (peste 50% nu au asigurare), a promis să închidă centrul de detenţie din Cuba, a promis un plan de retragere a trupelor din Irak şi cred că va reuşi să ducă America pe drumul cel bun.

O ţară în poziţia SUA trebuie să fie condusă de un lider puternic iar Obama îndeplineşte toate calităţile necesare. Toata lumea depinde de America, fie că vrem sau nu, chiar şi doar din punctul de vedere al cotaţiei dolarului pentru că preţul petrolului se stabileşte în dolari. Aşa că haideţi să ne bucurăm pentru ei şi să sperăm că va fi mai bine şi în România pentru că şi noi avem nevoie de un Obama autohton.

Doar unul, pentru că mai mulţi nu vom găsi sigur.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: